Ako sa starať o vlasy, aby boli krásne a silné?

21. 9. 2020

Umývanie vlasov: šetrne a efektívne 

Pred umytím nezabudnite vlasy vždy poriadne prečesať. Zbavíte ich tak všetkých použitých stylingových prípravkov a rozčešete prípadné zamotanie. Vlasy umývajte šetrne, moc ich netrite, radšej len jemne masírujte končekami prstov a nepoužívajte príliš horúcu vodu. 

Voľte šampón vhodný pre váš typ vlasov. Pokiaľ riešite nejaký problém s vlasmi, určite je vhodné zvoliť šampón s vyživujúcimi látkmi. Napríklad Revitalon Kofeínový šampón slúži ako výživa pre veľmi poškodené, jemné a vypadávajúce vlasy. Argánový olej podporuje regeneráciu poškodených vlasov, navracia im prirodzenú vitalitu a lesk. Kofeín napomáha rastu vlasov a posilňuje ich od korienkov. Teraz aj dvojbalenie za zvýhodnenú cenu 

Umývanie vlasov začínajte na pokožke hlavy a pri korienkoch vlasov, končekom vlasov stačí šampónu menej. Na záver je dobré vlasy opláchnuť vlažnou vodou, čo vlas uzavrie a robí ho odolnejším, naviac dodá aj lesk. 

Sušenie vlasov: buďte opatrní! 

Pri sušení  platí, že čím trpezlivejší a šetrnejší budete, tým lepšie pre vaše vlasy. Ideálne je, keď vlasy jemne pretriete uterákom, nebudete príliš ťahať a šúchať. Pomôcť vám môže aj froté turban, ktorý zjednodušuje sušenie vlasov, je k nim šetrný a ľahko sa s ním pracuje. 

Fénovanie síce úpravu vlasov urýchli, naviac dodá účesu aj žiadaný objem, ale môže vlasy tiež poškodiť. Preto nefénujte mokré vlasy, počkajte, keď budú mierne presušené. Fén držte ďalej od hlavy a nepoužívajte príliš horúci vzduch. Dajte su pozor aj na to, aby ste nesušili vlasy dlho na jednom mieste. 

Výživa vlasov: kľúč k úspechu

Zatiaľ čo vonkajšiu starostlivosť o vlasy už možno máte v malíčku, na vnútornú starostlivosť o vlasy sa bohužiaľ niekedy zabúda. Ide predovšetkým o ich výživu, čo je dosť podstatná vec.  Vlasy sú z chemického hľadiska zmesou mnohých prvkov a látok a mnoho z nich je potrebné neustále dodávať, napríklad aminokyseliny, vitamíny, či minerálne látky.  

Aby ste nemuseli každý deň kontrolovať, či máte potrebných živín dostatok, môžete sa spoľahnúť na niektorý z komplexných výživových doplnkov. Revitalon Forte od VITAR-u obsahuje 18 účinných látok a denne stačí užívať len jednu kapsulu. Máte tak jednoducho vyriešený problém, ako na výživu vašich vlasov, aby boli krásne a silné.